Waarom zou ik mij laten dopen bij Aphonia?

 • Nieuwe vrienden (zowel in je richting als op school)
 • Studentikoze prijzen voor frisdrank of een pintje in café “Confrater
 • Allerlei leuke activiteiten
 • Ervaring van het volledige studentenleven
 • Hulp bij studies / bijlessen
 • Meter en/of peter

Getuigenissen:

“Mijn doop? Dat was een stap in het onbekende. Het jaar ervoor had ik wat uitleg gekregen over een studentenclub en aansluitend de film ‘ad fundum’ gezien. Weinig uitnodigend, behalve het groepsgevoel. Maar liever iets proberen dan het niet te doen en de mensen hadden me ook overtuigd dat ik ten allen tijde kon stoppen met het gebeuren. En zo begon het. Die avond was gevuld met spelletjes en vuiligheid (iets wat we te weinig doen) en een beetje onnozel hiërarchisch gebrul en om dan tussendoor ondersteund te worden en verder onnozel te doen. Dat jaar en de jaren erna kwam een groepsgevoel, samenhorigheid en leerervaringen. Ruimte om stom te doen en je er voor te excuseren (want iedereen doet wel eens stom). Ondertussen is het voor mij al meer dan 10 jaar geleden. Maar op de zeldzame momenten dat ik met enkele oud leden nog eens langskom worden we steeds hartelijk ontvangen. En dat, dat is waar het om draait. Maar die vriendschap en samenhorigheid,… dat moet je zelf ontdekken”.

Groeten Pieter. Gedoopt in 2006.

Ik wou mij altijd laten dopen bij een studentenclub. Maar ik wist nooit echt bij welke club. Tot ik jullie zag staan me jullie kraampje, er was echt zo een toffe sfeer en hecht band tussen jullie. Kyenta (medeschacht) heeft me daarna kunnen overtuigen om ons in te schrijven, waar dat ik absoluut geen spijt van heb. 😊
Nicky. Gedoopt in 2019.

“Ik denk dat ik zo’n 50 keer aan mijn oudere zus gevraagd heb of ik mij zou laten dopen of niet. Want ik wou toch echt wel nieuwe mensen leren kennen in Gent en eens weggaan in de Overpoort en deelnemen aan leuke activiteiten. Maar ja stel dat ik in die club geen leuke mensen leer kennen en ik de meest ranzige dingen moet doen en eten op de doop en shit ja ik ben vegetariër sowieso dat ze daar geen rekening mee gaan houden he. Ik denk dat dit mijn gedachten over Aphonia gedurende de maand september en oktober van vorig jaar mooi samenvat. Al die zorgen bleken voor niets te zijn. Je moet niets doen wat je niet wilt, er wordt rekening gehouden met vegetarisme en intoleranties etc. en ja natuurlijk wordt je wel vuilgemaakt maar na twee uurtjes mocht je je al gaan douchen en kon je lekker proper naar je eerste cantus gaan (weetje: op je eerste cantus heb je echt geen flauw idee wat er allemaal gebeurt, alle ja ik toch alleszins niet, maar dat komt goed). Ondertussen is het bijna twee jaar geleden en heb ik dankzij Aphonia nieuwe vrienden gemaakt, mijn lief leren kennen, Gent leren ontdekken, meegedaan aan keileuke activiteiten,…

Ik ben echt zo blij dat ik mij twee jaar geleden ingeschreven heb voor de doop en ik denk dat iedere Aphoniaan dit wel al meermaals gedacht heeft!”

Katrien. Gedoopt in 2016.

De eerste keer dat ik Aphonia ontmoette, was op een middag toen ze croquejes verkochten op de campus. Ik was aan de praat geraakt met een paar mensen en was direct verkocht door de sfeer die er was. Ze hadden mij toen overtuigd om naar 3x een vat te komen (wat niet moeilijk was want allee, er zijn 3 gratis vaten!). Toen ik daar toe kwam was het alsof ik in één grote familie terecht kwam die mij direct in hun armen sloten. Toen had ik besloten om mij te laten dopen, wat nog altijd de beste beslissing in mijn leven is.

Wouter. Gedoopt in 2018.

Wij verwelkomen iedereen met open armen voor een gezellige babbel en drankje. Drink je geen alcohol geen probleem, wij verplichten jou hier helemaal niet toe! Alles draait bij ons om sfeer en gezelligheid dus wees maar volledig jezelf en laat je helemaal gaan bij ons! Aphonia staat in voor gezellige en feestelijke avonden die je nooit zal vergeten.

 

Heb je nog twijfels? Aarzel zeker niet om persoonlijk contact met me op te nemen!

Phebe Moerman
Schachtentemmer 2022-2023
E-mail: studentenclubaphonia@hotmail.com

Doopdecreet

Het doopdecreet van 2018-2019 vind je hier.
Doopdecreet

Ontgroening

Na je doop in de studentenclub word je in het lopende jaar opgeleid tot een volwaardig lid van de club door de schachtenmeester en je peter of meter. De Ontgroening op het einde van het jaar is een soort van praktisch examen om je te bewijzen. Na een geslaagde ontgroening ben je voortaan geen schacht meer maar een Commilito, vanaf dan draag je uw lint op je rechterschouder.

Neem dit examen niet te licht noch te serieus op en probeer je gewoon te amuseren

Om ontgroend te worden moet je aan een aantal voorwaarden voldoen, hier word je dan ook op getest.

 1. Een aantal liedjes moet je uit het hoofd kunnen zingen: het Clublied, Io Vivat en De slag om ’t Gravensteen, Gaudeamus Igitur
 2. Je moet je individuele opdracht doen en de groepsopdrachten
 3. Je kent de richtlijnen van een schacht
 4. Je weet de grote lijnen uit de blauwe pagina’s
 5. Achtergrond info over de club, de leden en de activiteiten.
 6. Je moet het schild van de club kunnen tekenen