Aphonia is jaren geleden opgericht door studenten logopedie. Het eerste jaar waren er nog geen linten noch voor het praesidium, dat enkel uit studenten uit het eerste jaar bestond, noch voor de schachten. Het jaar daarna werden er wel linten ingevoerd. Vanaf het academiejaar 1997-1998 werd Aphonia voor het eerst officieel erkend als studentenclub van de Hogeschool Gent.

In ditzelfde schooljaar bestond ook de studentenclub voor kinesitherapie studenten, KINTHER in Vesalius. Maar doordat er geen kinesitherapie meer kan gevolgd worden in Vesalius is deze studentenclub verleden tijd. Dit maakt dat Aphonia de enige erkende studentenclub van Hogeschool Gent campus Vesalius is.

Aphonia kan een rare naam lijken, maar er schuilt een hele betekenis achter. Zoals bij de geschiedenis te lezen staat is de club opgericht door studenten logopedie daardoor komt de naam uit die vakgroep. Phonatie betekent stemgeving en a betekent niet. Dit wil zeggen dat iemand die aphoon is, geen stem meer heeft. Dit kan gebeuren bij mensen met een stemverlamming. Op die manier is de naam van onze studentenclub gelinkt aan het departement. à Ik zou dit bij schild zetten

Aphonia is een studentenclub en daarbij komt natuurlijk dat er af en toe pintjes gedronken worden, maar Aphonia is zoveel meer. Je leert nieuwe mensen kennen tegen wie je anders nooit zou praten, je kan altijd raad vragen aan medestudenten in verband met jouw studies,… Uiteindelijk moeten wij jammer genoeg ook studeren ? . Onze studentenclub draait om plezier en leute maken! Dus kijk gewoon eens naar onze activiteiten, kom eens af en dan zal je zien wat een leuke bende we zijn!